fredag 7. oktober 2011

Det å lytte til et menneske er det første tegnet på respekt

Er du flink å lytte? Gir du dine medmennesker den deilige følelsen av å bli hørt? stiller du spørsmål, gir respons og viser at du bryr deg? kanskje du ikke bryr deg, men du gir livstegn og prøve så godt du kan for det.

Det er viktig å lytte. Det er viktig å bli hørt.

Å stenge seg ute. Holde seg vekke og heller ikke vise en person at du er der når den eller de gir deg en form for kommunikasjon som krever en form for respons, er fælt å gjøre mot noen. Man blir usynelig, føler seg lite respektert og heller ikke veldig viktig.

Vi er alle mennesker på samme jord, og vi lever på kommunikasjon. Vi er avhengige av respons, vi må bli sett. Å føle seg lite verdt, ikke brydd om og helt aleine, er fælt. Vi føler det alle av og til, kanskje fra folk som ikke vet at de har gjort det, men gjør det av natur fordi kanskje det du sa eller gjorde akkurat da faktisk ikke brydde dem. Men det brydde deg, gjorde det ikke?

Husk å vise de rundt deg at du bryr deg, at det de gjør eller sier fortjener en klapp på skulderene, et motargument eller en highfive og søt kommentar som ´´keep up the good work, mate!´´. For hvordan er det med de som ikke lyttet? for mange eksempler gjennom tidene har vi på det. Kriger, rasisme, psykiske lidelser og masse masse mer. Kommunikasjon er kjernen til alt godt og alt vondt. Så husk neste gang å bruk ditt kroppsspråk og visdom til å utrette noe godt og ikke vondt.

Man må bare ta vare på verdiene i livet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar